Rezervirajte petak i prvi vikend u ožujku za #ODD2021 - Dane otvorenih podataka 05. - 07.03. 2021.

Ako ste znatiželjni, istraživači, aktivisti, novinari, programeri, javni službenici, dužnosnici koji donose odluke, inovatori, poduzetnici kojima su otvoreni podaci pogonsko gorivo, ili imate sjajnu ideju i tražite s kime bi ju mogli podijeliti, pa i ostvariti - pridružite nam se

Sudjelujte u programu - bilo da želite predstaviti svoj projekt, ideju ili na drugi način doprinijeti raspravama prijavite svoj prijedlog putem kontakta.

Prijave za gostovanje na konferenciji su otvorene, a ovogodišnje izdanje donosi:

Pitaj što želiš znati o izmjenama Zakona o pravu na pristup informacijama koji stupa na snagu u srpnju ove godine. Članove i članice nedavno oformljene radne skupine za izmjene Zakona uživo će odgovarati na ova i druga pitanja koja im o pravu na pristup informacijama želite postaviti.

Kako otvoreni podaci mogu pomoći zajednici uslijed katastrofa koje su digitalizirale društvo.

ODD 2020 hackaton, photo by L.P.
ODD 2020 hackaton, photo by L.P.

Virtualni vikend hackaton

Nakon konferencije u petak prilika je za suradnju i razmjenu iskustava u radu na konkretnim setovima podataka ili idejama za razvoj novih aplikacija i softverskih rješenja.

Budi dio ekipe koja razvija Popravi.to - besplatni servis za prijavu problema i oštećenja na lokalnoj javnoj infrastrukturi, pridruži se kreiranju centralnog repozitorija podataka za korona virus, istraži podatke koje o radu saborskih zastupnika i zastupnica skuplja Parlametar. Ako želiš znati više o ekipi Code for Croatia i kako im se pridružiti - Lana, Miroslav i Filip odgovaraju na sva pitanja o civilnom hakiranju i kako se uključiti i ako nisi haker.

Imate set podataka ili konkretan projekt na kojem bi željeli skupiti ekipu - pišite nam.

Javite nam se sa svojim idejama i proširite vijest.

Više detalja o programu konferencije i setovima podataka koje pripremamo – uskoro