Na okruglom stolu su o stanju otvorenih podataka u Francuskoj govorile su stručnjakinje Claire-Marie Foulquier-Gazagnes i Suzanne Vergnolle, o trenutnom stanju u Hrvatskoj i ponovnoj uporabi informacija javnog sektora govorili su povjerenica za informiranje dr. sc. Anamarija Musa, Božo Zeba ispred Ministarstva uprave, Saša Šegrt ispred udruge GONG i Lana Podgoršek ispred udruge HROpen.

Nakon predstavljanja aktualnih aktivnosti raspravljalo se o postojećim problemima u otvaranju podataka iz perspektivne tijela javnih vlasti kao pružatelja podataka te civilnog društva kao korisnika istih. Također se govorilo o utjecaju i doprinosu privatnog sektora te o važnosti otvorenih podataka kao čimbenika za ekonomski razvitak.

U drugom djelu okruglog stola razgovaralo se o planovima i ciljevima za 2017., stavljen je naglasak na proaktivnu objavu podataka, ponovnu uporabu te podizanje kvalitete objavljenih setova podataka.

Na kraju su održane tri radionice s predstavnicima tijela javne vlasti, civilnim i privatnim sektorom o zakonodavnim okvirima prava na pristup informacijama, aktivizmu za otvorenost te pravima i obvezama vezanima za objavu podataka javnog sektora.