Miroslav (Administrator) Popravi.to (FixMyStreet Hrvatska) Objave u medijima

Popravi.to: Pokrenut servisni portal za prijavu komunalnih problema

Jeste li i vi spremni prijaviti probleme i štetu na javnim površinama nadležnima službama?

Građani često ne znaju ili nisu sigurni kome mogu prijaviti određeni komunalni problem što bi od danas svima trebalo biti znatno lakše, i to zahvaljujući servisnom portalu Popravi.to koji je nastao u suradnji Code for Croatia i Gonga. Na besplatnom portalu Popravi.to građani/ke mogu prijaviti probleme i štete na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu i općini te im olakšava njihovo prijavljivanje bilo gdje na području Hrvatske.

Činjenicom da su sve prijave javne omogućuje nadgledanje lokalnih vlasti i praćenje učinkovitosti rada lokalnih komunalnih poduzeća, kao i usporedba s drugim gradovima i mjestima.

Time se istovremeno, rasterećuje lokalna samouprava jer nadležna tijela prestaju primati višekratne prijave istog problema. Na portalu će biti vidljivo kako i kada je problem ranije prijavljen te u kojoj je fazi rješavanja. To je ujedno i najveća svrha portala – olakšati komunikaciju građanki i građana s nadležnim tijelima javne vlasti i otvoriti prostor za suradnju u rješavanju problema zajednice. arhiva

Pročitaj cijeli članak na www.ekovjesnik.hr…Objavljeno