Faza

Prototyping

Opis projekta

Aktivirali smo (poslije par godina cekanja :)) rad na implementaciji FixMyStreet projekta za Hrvatsku.

Popravi.to je online alat napravljen da bi doprinjeo poboljšanju javnih politika i inkluzivnom odlučivanju, te građanima pružio mehanizme za prijavu problema lokalnoj administraciji te nadzoru njihovog rješavanja u svojoj sredini.

Želja nam je za pokazati ovim prijektom kako gradovi i mjesta u Republici Hrvatskoj mogu uz vrlo mala ulaganja uključiti svoje građane u otkrivanje problema te optimizirati prioritiziranje i rješavanje problema u lokalnoj zajednici.

Preporučeno štivo za kick-off projekta i za sve članove tima:

Status s Open Data Day 2018

Project description (English)

Na Open Data Day 2018 postavili smo: - verziju na nas server - napravili ispravne postavke za lokaciju - radili na prijevodu sa engleskog - prilagodili temu (cobranding) zasnovanu na postojecoj temi za grad Bristol, UK - definirali kategorije za prijavu problema

Treba napraviti: - test mailing servera - popuniti bazu sa nekoliko tesnih prijava

Sadržaj s Open Data Day 2019

FixMyStreet / Popravi.to je online alat napravljen da bi doprinjeo poboljšanju javnih politika i inkluzivnom odlučivanju, te građanima pružio naćin da prijavljuju probleme lokalnoj administraciji i nadziru njihovo rješavanje u svojoj sredini.

Na hackatonu ćemo raditi na implementaciji FixMyStreet projekta za Hrvatsku. Alat omogućava prijavu problema kao što su rupe na cesti ili pločniku, pokvarena ulična rasvjeta ili nezakonito odlaganje smeća kroz jednostavno Web sučelje. Problemi se automatski prosljeđuju nadležnoj lokalnoj administraciji, a prijavitelji problema mogu nastaviti pratiti tijek rješavanja problema.

Želja nam je za vrijeme hackathona postaviti primjer za jedno mjesto u Hrvatskoj i tako pokazati kako i drugi gradovi i mjesta mogu uz vrlo mala ulaganja uključiti svoje građane u rješavanje problema u svojoj okolici.

Primjer kako se ovaj projekt koristi u drugim zemljama: Zürich, Švicarska | Švedska | Ujedinjeno Kraljevstvo | Kosovo

U Hrvatskoj: Popravi.to

Twitter: @popravito

Plan rada za 2021

Kick-off projekta: FixMyStreet projekt u HR za prijavu problema na javnoj infrastrukturi (forum).

Pomoć na projektu: Prijave za projektnu ekipu za Popravi.to (forum).

Prijevode sučelja s izvornog engleskog jezika na hrvatski jezik radimo putem Transifex projekta FixMyStreet.

… nadopunjavamo informacije prema potrebi …

Aktivnost na projektu