Miroslav (Administrator) Upitnik o otvorenim podacima za kandidate Novost #2

Obraćamo vam se kao aktivnim članovima ekspertne skupine Programiraj za Hrvatsku. Predizborni zahtjevi pokazali su se kao koristan alat za prikazivanje zagovaračkih napora i povećanje vidljivosti želja građana u javnosti.

Na pragu nove izborne kampanje pred parlamentarne izbore zakazane za 8. studenog 2015. godine, obraćam vam se s prijedlogom da pripremimo novi skup relevantnih pitanja za kandidate na temu transparentnosti u smislu otvorenih podataka i otvorenih sustava.

Svima nam je zasigurno jasno da su ovi izbori jako važni te da ćemo se najvjerojatnije morati još snažnije zalagati ako ne i boriti za očuvanje i veću otvorenost političara.

Stoga vas sve molim da NAJKASNIJE do ponedjeljka 19. listopada 2015. godine u 21h pošaljete svoje nove prijedloge kao i komentare na već postojeća pitanja putem Google Docsa.

Na ovom Google Docs linku možete pročitati postojeća pitanja, napisati svoje dojmove kao i prijedloge na pitanja unošenjem komentara (tipka "Comments" na Google Docs). Sve komentare pristigle najkasnije do 19.10.2015. u 21h biti će uzeti u obzir kod slanja pitanja stranačkim kandidatima 2015.

Komentare pristigle nakon tog roka uzimati će se za buduće izbore jer je ovo skup pitanja koja evolviraju.