DOGWEB ZG - kartiranje psećih sadržaja u Zagrebu

Projekt je usmjeren prema izradi interaktivne web karte psećih sadržaja u Zagrebu. Dataset za ovaj hackaton uključuje sadržaje sa područja tri gradske četvrti (Trnje, Gornji grad i Donji grad).
Podaci su u obliku .xls tablice za sve sadržaje osim parkova koji se nalaze u .kml formatu. Dostupan vam je također i sirovi html na temelju tih podataka kojeg možete oblikovati.

Sve je dostupno na sljedećem linku:

Filip

2 Likes

Bok. Zanima me rad na Dogweb projektu pa me zanima na koji se način možemo čuti oko nekih detalja.

1 Like

Reci što ti odgovara, skype, zoom, google meet?

Evo, može Google Meet. Trebaš ikakav kontakt ili ćeš poslati link ovdje?

vidimo se :slight_smile:

Posaljes mi neki kontakt mail da ne spammamo bas svaku rijec ovdje?

[e-mail address censorsed]

1 Like

ekipa, ako vas mogu zamoliti da prije prezentacije materijale za prezentaciju stavite ovdje uz par riječi što bi bilo bitno reći u priopćenju za medije nakon predstavljanja.
@fvarga tražila me Renata Belc s Radija 101 tvoj broj, radila bi prilog o aplikaciji. Možeš mi PLS dostaviti broj na koji te može dobiti mailom na melisa@gong.hr?

Filip me zamolio da ja prezentiram sto god sam osmislio za danas o Dogewb aplikaciji, tako da ce to biti dosta tehnickih detalja o ostvarivanju aplikacije. Prezentaciju osobno nemam nikakvu jer nisam niti znao da mi je prezentacija potrebna. Sada vise niti nemam dovoljno vremena da ista napravim. Toliko samo da napomenem. Ako Filip ima ista u planu, odlicno.

2 Likes

sve u redu - imamo prezentaciju s konfe pa ćemo nešto iz nje izvući

Ja sam na žalost danas u obilasku potencijalnih kuća za preseljenje tako da sam zamolio @Mislav0 da prezentira što je smislio pošto je bio jedini koji se javio i radio je sam (ja sam mu samo na početku objasnio u kojoj fazi se projekt nalazi). Kako smo dogovorili suradnju nakon hackatona, mislim da je skroz dovoljno ako pokaže inicijalni .html koji sam mu poslao i predstavi rješenja koja će implementirati za finalnu verziju.

Šaljem kontakt na e-mail @Melisa

Još jednom isprike

2 Likes

Ja sada ne stignem ništa pisati, tako da ću jednostavno upotrijebiti Filipov html i svoje pisane bilješke da usmeno opišem što će se i kako moći raditi u budućnosti.

2 Likes

@Melisa
@schlos

Dogweb će biti web i mobilna aplikacija za unos i interaktivni prikaz sadrzaja pogodnih za pse i vlasnike pasa u Hrvatskoj.

Podaci koristeni u Dogwebu bit ce omoguceni kroz dobrovoljni doprinos zajednice ljubitelja pasa. Svaki registrirani korisnik aplikacije, koji posjeduje mobitel s GPS modulom, moci ce unositi korisne informacije o veterinarskim stanicama, kantama za pseci otpad, psecim parkovima i ducanima s psecom opremom direktno s lokacije na kojima se ti sadrzaji nalaze.

Web aplikacija ce se koristiti za pretrazivanje vec unesenih tocaka interesa, dok ce samo mobilna aplikacija imati mogucnost unosa novih lokacija u interaktivnu mapu.
Takav pristup je bitan kako bi se izbjegao unos laznog sadrzaja spoofanjem lokacije i drugih podataka putem ponudenog web sucelja.

Web i mobilna aplikacija koristiti ce isti sinkronizirani set podataka kako bi se u stvarnom vremenu na obje platforme mogao prezentirati isti sadrzaj.

Ova aplikacija ima cilj olaksati zivot psima i njihovim vlasnicima u njihovom svakodnevnom zivotu u urbanim sredinama.

1 Like

DOGWEB aplikacija ce dati mogucnost prijave problema na javnoj komunalnoj infrastrukturi, a vezano za psece sadrzaje.

Ovim putem pozivam clanove tima DOGWEB ZG da sudjeluju u komentiranju kategorija za prijavu problema putem Popravi.to: https://diskurs.codeforcroatia.org/t/popravi-to-kategorije-za-prijavu-problema/529/10?u=schlos te nam recite koje to kategorije za prijavu problema biste voljeli vidjeti na Popravi.to, a da lakse mozete proslijediti prijave zaprimljene putem DOGWEB mobile aplikacije i poslati putem Popravi.to na nadlezne sluzbe.

Neke od ideja koje su mi pale na pamet kada sam slusao vase prezentacije su:

  • kategorija: Kante za pseci izmet
    – primjer prijave problema: kanta je puna (treba isprazniti) ili kanta je potrgana i treba je popraviliti/zamijeniti ili kanta nedostaje i treba je postaviti i slicno
  • kategorija: Javno psece igraliste
    – primjer prijave problema: igracka/igraliste je potrgano i treba popraviti i slicno

Ostavite vase komentare u threadu https://diskurs.codeforcroatia.org/t/popravi-to-kategorije-za-prijavu-problema/529/10?u=schlos te navedite kategorije koje vidite kao potrebne te probajte razmisliti o primjerima koji problemi bi spadali pod predlozenu kategoriju te ako znate koje su nadlezne sluzbe za rjesavanje navedenog problema u toj kategoriji.

1 Like

Zbog nedefiniranih pravila, bilo bi poželjno kartirati pozicije za slobodno puštanje pasa sukladno http://www1.zagreb.hr/zagreb/slglasnik.nsf/7ffe63e8e69827b5c1257e1900276647/1ddf5b568d06eda0c125836a0023593e/$FILE/Odluka%20o%20uvjetima%20i%20načinu%20držanja%20kućnih%20ljubimaca.pdf

neke su kartirane na ovoj web lokaciji

ali odluka je kontradiktorna pozicijama parkova na terenu…

Hvala na pokazanom interesu. Da, navedene lokacije su trenutno navedene i na stranicama grada Zagreba sa pojedinačnim kartama za svaku lokaciju. Plan je nakon što interaktivna karta zaživi, da joj se dodaju ove lokacije i detaljno za svaku ispita je li u cijelosti omogućeno kretanje bez povodca na lokacijama ili samo na dijelu.