Kako pisati evidenciju sati volontiranja?

Evidencija volonterskih sati, također poznata kao Dnevnik volontiranja, je obrazac za evidentiranje volonterskih sati odnosno angažmana volontera/ke po danima te omogućuje praćenje broja volonterskih sati i aktivnosti koje je volonter(ka) obavljao/la u organizaciji. Opća preporuka je da kod dugotrajnog volontiranja volonter(ka) redovito vodi svoj Dnevnik volontera(ke), u kojem zapisuje broj odrađenih sati, opis posla kojeg je obavio i ostale napomene koje mogu biti korisne. Dnevnik se može voditi na mjesečnoj ili godišnjoj razini, a obavezno se predaje oragnizatoru volontiranja krajem odabranog perioda.

Evidencija volonterskih sati se uredno arhivira kod organizatora volontiranja te pomaže organizatoru kod podnošenja Izvještaja Ministrastvu socijalne politike i mladih RH o godišnje prikupljenim volonterskim sati organizacije/institutcije.

U nastavku možete pronaći primjerak Dnevnika volontiranja koji volonter(ka) vodi na mjesečnoj ili godišnjoj razini.

Kliknite ovdje za otvaranje linka na Google Spreadsheet tablice u novom prozoru.

Alternativno, ako ne volite koristiti tablice, postoje i softverske opcije koje prate utrošeno vrijeme a vi samo trebate kliknuti na Start i Stop za mjerenje vremena - i sve se sprema u vaš digitalni timesheet.

Harvest

Harvest je aplikacija za praćenje vremena temeljena na oblaku koja nema nikakve veze sa žetvom. :stuck_out_tongue:

Umjesto toga, omogućuje vam praćenje radnog vremena zaposlenika da vidite gdje je vrijeme utrošeno.

Aplikacija prikuplja podatke o vremenu koje se odnosi na zadatke, projekte i ljude, tako da se možete slobodno usredotočiti na razvoj svog volontiranja umjesto da zaglavite u brojanju minuta.

Harvest vam omogućuje praćenje vremena pomoću različitih uređaja, kao što su widget za desktop, mobilni uređaj (iOS i Android), računalo (Windows i macOS) itd.

Za više informacija pročitajte vodič na clickup.com.

U vrijeme pisanja posta, Harvest usluga je besplatna za korištenje:

Harvest Time Tracking browser plugin

  1. Za Chrome: Harvest Time Tracker
  2. Za Microsoft Edge: Harvest Time Tracker
  3. Za Mozilla Firefox: Harvest Time Tracker

Harvest Time Tracker aplikacije za računalo i mobitel

Izvještavanje

Na kraju perioda volontiranja vrlo je jednostavno na web stranici Harvesta napraviti izvještaj za odabrani raspon datuma koji će prikazati koliko vremena ste uložili na kojem projektu. Zatim je lako sumu sati volontiranja dostaviti organizatoru volontiranja.