Nakon kašnjenja odgovora MinPra i žalbe Povjerenici sam dobio odgovor da ima teškoća u obavješćivanju MinPra od strane platforme (ne dobivaju obavijesti). Molim provjeru, je li to stvarno tako i ako jest, je li to riješeno?
Inače, MinPra na svaki neposredni e-mail dostavlja potvrdu, ali ne i na obavijest putem platforme, pa pretpostavljam da tu još uvijek ima problema. Možda su oni blokirali dostavu e-mailova s platforme?
U suštini Povjerenica je odgovorila točno. Riječ je o jednom problemu koji se tiče i DORH-a i na kojem radim već neko vrijeme.
To još nije riješeno, ali vrlo brzo ćemo biti puno pametniji oko toga kako ćemo uspjeti riješiti dotičnu situaciju.
U suštini Povjerenica je odgovorila točno. Riječ je o jednom problemu koji se tiče i DORH-a i na kojem radim već neko vrijeme.
To još nije riješeno, ali vrlo brzo ćemo biti puno pametniji oko toga kako ćemo uspjeti riješiti dotičnu situaciju.
Ne razumijem: službenih za informiranje u MPU prima direktni email, a ne proma od platforme?
Evo sada i Ministarstvo zdravstva javljenusto:
"Poštovani, provjerio sam status ovog upita. Mailovi “imamopravoznati” udruge ne prolaze na naš ppi, jer nisu sigurnosno podesili svoj mail server, unatoč našim napucima.
Preporučujem da koristite kontakt službenika za informiranje objavljen na našem webu.
Pozdrav,
Ivan"
Tako je. Znam u čemu je stvar. Problem je u tome što su namjestili svoje anti-spam filtere tako da su blokirali sve što dolazi s IPZ-a. S druge strane, tolika druga TJV uredno funkcioniraju bez tako rigoroznih filtera. Radimo na tome.
To u vezi Ministarstva zdravstva, je li riječ baš o Ministarstvu zdravstva ili o HZJZ-u?
MZ. Očito su uveli neki antispam koji vas blokira. Za sada ću im slati linkove na kojima su zahtjevi. Pitao sam AI, hoćete vidjeti što i je odgovorila?
Isprika, Ivan je poslao poruku u svezi HZJZ-a. No izgleda da je isto i za MZ. No generalno je izgleda nevezani problem još odavno kod IPZ-a to, što za moj post imamo u pravilu status isporuke “Nepoznato”? Za skoro sve postove i sva TJV je oduvijek isto takav status.
Inače, ako TJV odbije mail od IPZ, zar Vi ne dobijete poruku za to?
Ovdje potvrda koja govori da ima problema u komunikaciji IPZ-a i TJV:
Dakle, status je “Nepoznato”, a ZJV je evidentno primilo pruku, jer je na nju odgovorilo!?
Nije prošao mail s privitkom.
U bitnome, u privitku je bila njihova potvrda primića mojeg maila s gmail adrese.
Poštovani!
U privitku dokaz da još uvijek MPUDT ne prihvaća mailove iz IPZ. Naime, moj direktni mal s gmaila su prihvatili i poslali poruku o tome. Na odgovor njima na IPZ: https://imamopravoznati.org/request/izvrsenje_programa_vlade_rh_2024_2025#outgoing-17613 , nisam u predmetu na IPZu dobio nikakve potvrde!
Srdačan pozdrav / Best regards!
je li komunikacija proradila?
Još nije proradila. Sad smo u fazi prijave ove situacije Povjereniku za informiranje u obliku žalbe na “šutnju javne uprave”, jer to u suštini jest to. Mislim da bi to moglo potrajati neko vrijeme, bio bih zadovoljan ako bi se to riješilo u skladu s našim zahtjevima u dva ili tri tjedna. Svakako ću Vam javiti čim budem imao više informacija.
ako sam dobro razumio, Povjerenici ste iskazali prigovor ili žalbu na blokiranje IPZ-a od strane TJV?
Mislim da je to dobar put, ali možda nije jedini: od HZJZ sam dobio informaciju da su oni Vama javili kako trebate prilagoditi postavke za slanje e-mailova iz IPZ-a.
Ne velim da je to moguće i primjereno, samo upozoravam da će oni vjerojatno tako odgovoriti i Povjerenici.
Pri tome je moguće da su oni IPZ jednostavno stavili na blacklist, što mene osobno ne smeta puno, jer za svaki upis im šaljem osobni e-mail.
lp
mm
Dobro ste razumjeli i moram primijetiti da je vrlo vjerojatno sasvim na mjestu vaša opaska kako će konkretno HZJZ odgovarati Povjerenici za informiranje. Sasvim ste u pravu i da to nije niti moguće u trenutnim okolnostima IPZ-a niti primjereno. Nadajmo se da će Gongov dopis Povjerenici za informiranje biti dovoljan za objasniti situaciju i uvjeriti je da postupak MPUDT i HZJZ nije prihvatljiv.
Ima li IPZ automatske povratne poruke da je prijem maila odbijen?
Nažalost nema. Naprosto su u MDUPT i HZJZ namjestili filtere tako da sve što dolazi s IPZ-a, ide u spam, što je s naše strane zapravo situacija da nam dotično TJV ne odgovara.