Novinari i istraživači zainteresirani za klimu/okoliš

Dragi svi,

Od prošle godine radim za organizaciju Arena for Journalism in Europe koja se bavi promocijom i podržavanjem istraživačkog, data i transnacionalnog novinarstva i organizira Dataharvest, europsku konferenciju istraživačkog novinarstva (The Dataharvest 2021 program is out! - Dataharvest).

U sklopu Arene, ja vodim “the Arena Climate Network”, mrežu novinara iz Europe (i izvan Europe) koji se bave temama vezanima uz klimu i energiju. Mreža je pokrenuta tek prošle godine, a sastoji se, između ostaloga i od foruma (na Discoursu) koji je zamišljen kao mjesto za dijeljenje podatka, korisnik informacija i bazi podataka…Mreža jeste namjenjena primarno novinarima, ali ima i istraživača, aktivista, pripadnika nevladinog sektora i “open data entuzijasta”. Ako je netko zainteresiran, možete nam se pridružiti ovdje: https://climate.journalismarena.eu/
Također, ako znate ljude koji se bave ovim temama u nevladinom sektoru i sl, recite im za mrežu!

Ostajem na raspolaganju za sve informacije i pitanja vezana za Climate Network, Arenu, Dataharvest i ostalo. Ako je netko inače zainteresiran za tematiku klime, energije i okoliša, javite mi se - htjela bih svakako više raditi na ovim temama u Hrvatskoj i regiji!

Jelena

2 Likes