Open Data Day Hrvatska 2021

Ni ova godina neće proći bez Dana otvorenih podataka. Sačuvajte datume:

2021-03-04T23:00:00Z2021-03-06T23:00:00Z

Više na Open Data Day službenim stranicama.
Pratite ovaj thread za detalje.

#ODD2021 - Dani otvorenih podataka 05.-07.03.2021

Drago nam je najaviti novo izdanje Dana otvorenih podataka i pozvati vas na druženje koje već osmu godinu okuplja građanske hakere - i sve koji imaju ideju kako bi otvorena razmjena informacija mogla unaprijediti život u zajednici.

Ako ste znatiželjni, istraživači, aktivisti, novinari, programeri, javni službenici, dužnosnici koji donose odluke, inovatori, poduzetnici kojima su otvoreni podaci pogonsko gorivo, ili imate sjajnu ideju i tražite s kime bi ju mogli podijeliti, pa i ostvariti - pridružite nam se

Sudjelujte u programu - bilo da želite predstaviti svoj projekt, ideju ili na drugi način doprinijeti raspravama prijavite svoj prijedlog putem kontakta.

Prijave za gostovanje na konferenciji su otvorene, a ovogodišnje izdanje donosi:

Pitaj što želiš znati o izmjenama Zakona o pravu na pristup informacijama koji stupa na snagu u srpnju ove godine. Članove i članice nedavno oformljene radne skupine za izmjene Zakona uživo će odgovarati na ova i druga pitanja koja im o pravu na pristup informacijama želite postaviti.

Kako otvoreni podaci mogu pomoći zajednici uslijed katastrofa koje su digitalizirale društvo.

ODD 2020 hackaton, photo by L.P.

Slika: ODD 2020 hackaton, photo by L.P.

Virtualni vikend hackaton

Nakon konferencije u petak prilika je za suradnju i razmjenu iskustava u radu na konkretnim setovima podataka ili idejama za razvoj novih aplikacija i softverskih rješenja.

Budi dio ekipe koja razvija https://diskurs.codeforcroatia.org/t/popravi-to-fixmystreet-hrvatska/739 - besplatni servis za prijavu problema i oštećenja na lokalnoj javnoj infrastrukturi, pridruži se kreiranju centralnog repozitorija podataka za korona virus, istraži podatke koje o radu saborskih zastupnika i zastupnica skuplja Parlametar. Ako želiš znati više o ekipi Code for Croatia i kako im se pridružiti - Lana, Miroslav i Filip odgovaraju na sva pitanja o civilnom hakiranju i kako se uključiti i ako nisi haker. https://diskurs.codeforcroatia.org/t/prijave-za-projektnu-ekipu-za-popravi-to-trebamo-pomoc/493.

Imate set podataka ili konkretan projekt na kojem bi željeli skupiti ekipu - pišite nam.

Javite nam se sa svojim idejama i proširite vijest.

Više detalja o programu konferencije i setovima podataka koje pripremamo – uskoro na Open Data Day službenim stranicama.

This topic was automatically closed 7 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Youtube playlista s Open Data Day 2021 vikenda:

2 Likes