Pozdrav svima. Nadam se da je ova stranica još uvijek aktivna. Zna li netko da li postoji mogućnost da korisnik sam učita otvoreni skup podataka na Geoportal Zagreb odnosno na GeoHub Zagreb? Naime, tražila sam podatke o granicama mjesnih odbora i nisam ih našla na GeoHub-u pa sam morala tražiti od gradskog ureda za katastar taj podatak , a mislim da bi trebao biti javno dostupan. I općenito vidim da za veliki dio podataka prikazanih na Geoportalu nema mogućnost preuzimanja na GeoHub-u, pa bi to svakako trebalo ažurirati. Ili možda postoji još neka stranica gdje se ovakvi podaci mogu preuzimati?
1 Like
Draga Sara, znam za taj problem. Sasvim se slažem s tobom da bi bilo logično da su podaci o administrativnoj podjeli RH javno dostupni, “na izvolite”. Samo što nisu. I ja sam se suočio s tim problemom početkom godine, uoči izbora, kada sam za Gong izrađivao interaktivne prikaze izbornih jedinica. Dio problema sam riješio u komunikaciji s gradskim uredom za katastar, koji su mi odmah sve poslali. Podatke za cijelu RH sam, pak, dobio od Državne geodetske uprave na zahtjev, kojem su udovoljili rješenjem nakon nekoliko dana.