Tijelo odbija odgovoriti na Imamo pravo znati

Jedan primjer tijela javne vlasti koje odbija dostaviti odgovor na Imamo pravo znati jer nije osnovan od strane Povjerenika za informiranje:

Odgovor koji sam poslao službeniku za informiranje (link):

Želio bih samo ispraviti vaše netočne navode - zahtjev poslan putem portala ImamoPravoZnati poslan je na službenu email adresu Službenika za informiranje a koja je upisana u registru TJV kojeg vodi Povjerenik za informiranje.

Dokaznica o dostavi zahtjeva putem emaila vidljiva je u zapisima odlaznog email poslužitelja koje kopiram niže. Pozivam vas da kontaktirate vašu IT službu ili email administratora te istražite zašto niste zaprimili email sa zahtjevom za pristup informacijama. Vaš email poslužitelj odgovorio je “250 OK” (što znači da je vaš email poslužitelj zaprimio poruku).

Vrijeme dostave: 2023-01-22T14:29:32.000Z (Z znači Zulu odnosno UTC vrijeme, to će pomoći vašim administratorima da pronađu zapise o dostavi email poruke u vaš pretinac pošte)
DSN: 2.0.0
Status: delivered (dostavljeno)
Zaprimljen odgovor vašeg email poslužitelja: sent (250 OK id=1pJbLd-006qHa-H0)
Pošiljatelj poruke: [email address CENZIRIRANO] (odgovor se očekuje na istu adresu)
Primatelj zahtjeva: [email address CENZURIRANO] (ista email adresa koju ste naveli u PDF skenu)

Također provjerite da email zahtjeva nije završio u Junk/Spam mapi… Na to pošiljatelj ne može utjecati a vaša je etička odgovornost da povremeno provjerite je li stroj automatizmom označio pogrešne mailove kao Spam/Junk.

Nadalje, nije uopće bitno u čijem je vlasništvu ImamoPravoZnati portal. Portal je pomoć korisnicima u procesu pristupa informacijama, email zahtjeva je poslan na email službenika za informiranje te biste trebali zaprimiti i odgovoriti jednako kao da je poslan i putem Gmail servisa (koji isto nije osnovan od strane Povjerenika za informiranje). Ukoliko vas znaima više o tome kako portal funkcionira, pogledajte link:

Službenici za informiranje - Imamo pravo znati

U slučaju da zaprimite sličan odgovor, možete postupiti kao u ovom slučaju. Podnositelj zahtjeva u omotnici svake odlazne poruku vidjeti će dokaze o slanju/zaprimanju zahtjeva.

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.