Zašto će moje ime i moj zahtjev biti javno prikazani na stranici?

Objavljujemo vaš zahtjev na internetu tako da ga svatko može pročitati i poslužiti se informacijom koju ste vi našli. Obično ne brišemo zahtjeve.

Vaše ime je vezano za vaš zahtjev i stoga mora biti i objavljeno. To je jedini ispravan i pravedan način, s obzirom da ćemo objaviti i ime službenika koji odgovara na vaš zahtjev. Korištenje vašeg pravog imena također pomaže ljudima da stupe u kontakt s vama i pomognu vam u potrazi ili se udruže s vama u daljnjoj borbi za transparentnost i dostupnost informacija.

Po zakonu, morate koristiti vaše pravo ime kada podnosite zahtjev za pristup informacijama kako bi on bio pravno važeći.

Kontaktirala me gospođa iz Turisičke zajednice, putem telefona, vezano za pojašnjenje zahtjeva. S obzirom da na svom profilu na web stranici ne vidim kontakt telefon pretpostavljam da on nije dostupan tamo, je li to točno?

Tako je. U poslanom zahtjevu ne šaljemo vaše osobne podatke. Zahtjev poslan putem stranice ImamoPravoZnati.org ne pokazuje čak niti vašu email adresu jer jako mnogo držimo do privatnosti i osobnih podataka. Email adresa od koje dolazi zahtjev (primatelju-tijelu javne vlasti to je pošiljatelj) koji ste poslali generira se dinamički te svaki zahtjev ima svoju jedinstvenu email adresu (npr. ppi+dinamicki.generirani.kod @ imamopravoznati.org). Osim ove email adrese, tijelo javne vlasti vidi samo vaše ime i prezime kojim ste registrirani na internetske stranice ImamoPravoZnati.org jer je to obavezan podatak uz zahtjev za pristup informacijama.

Osim ako broj telefona niste naveli u tekstu zahtijeva, to tijelo javne vlasti nije od nas dobilo vaš broj telefona. Ne preporučamo da pišete takve osobne podatke u komunikaciji s tijelima pute stranice ImamoPravoZnati.org.

Ako vas nazovu, pitajte pozivatelja na koji je način došao/la do vašeg broja telefona.

Nisam navela u tekstu zahtjeva, moguće da su drugim putem došli do kontakta. Hvala na odgovoru