Prijave za projektnu ekipu za Popravi.to - trebamo pomoć

Više o projektu:

Projekt dijelimo na 2 faze pa ćemo tako i rasporediti uloge na projektu:

 1. Uspostava projekta popravi.to prije glavnog releasea javnosti
 2. Kontinuirano održavanje popravi.to nakon glavnog releasa

Uloge koje ćemo trebati - broj u uglatim zagradama označava fazu za koju su potrebni volonteri:

 • dizajner[1] za vizuale, izgled i elemente weba stranice popravi.to (primjeri na Githubu ili jedna od postojećih stranica na dnu stranice)
 • programer[1] za izradu frontend weba popravi.to prema naputku dizajnera (HTML/JS templatei, primjeri na Githubu)
 • prevoditelji[1] za tekst web sučelja (prijevodi se rade s engleskog na hrvatski putem online alata za prijevod Transifex)
 • lektori[1] za kontrolu teksta web sučelja (lektoriranje hrvatskog sadržaja radi se putem online alata Transifex)
 • Linux sistem administrator[1][2] za instalaciju aplikacije, za upgrade aplikacije na serveru i podešavanje potrebnih servisa (OS je Linux Ubuntu 16.04 / 18.04 LTS ili novije, na Azure VM, backend/middleware aplikacije je Perl, a detalji oko instalacije mogu se naći na Githubu(1)/(2) i stranici tehničke dokumentacije
 • istraživači[1] za traženje kontakt podataka od lokalnih jedinica na koje možemo slati prijave za probleme na javnoj infrastrukturi (nije potrebno tehničko znanje, samo vještine korištenja internetskih tražilica poput Google.com)
 • administratori portala[1][2] za uređivanje konfiguracije sustava kroz backoffice administrativno web sučelje portala (nije potrebno tehničko znanje, recimo da je slično administraciji CMS portala poput Wordpressa)
 • moderatori portala[2] za pružanje pomoći korisnicima i nadzor poštivanja pravila ponašanja i pravila korištenja portala od strane korisnika (nije potrebno tehničko znanje)
 • manageri društvenih mreža i odnosa s medijima[1][2] za upravljanje i objavu postova na društvenim mrežama i te kontakte s medijima

Sve aktivnosti uključene u projekt radimo od kuće, uz koordinaciju sa mnom, voditeljem projekta (@schlos).

Ako ste zainteresirani, javite se odgovorom na ovaj thread ili privatnom porukom.

1 Like

Bok, rado bih pomogla s prevođenjem i lektoriranjem (koristila sam već nekoliko puta transifex!), a onda možda kasnije i moderiranjem (i u tom području imam neka relevantna iskustva).
Nisam sigurna koliko ću pratiti privatne poruke ovdje zasad, pa ako želite sa mnom komunicirati, najbolje na mail.

Pozdrav

1 Like

Mogu pomoći s traženjem e-mail adresa JLSova za prijave.

1 Like

Javljam se za pomoć oko dizajna :wave:

1 Like

Bok, ja bih voljela pomoći kao moderator.

1 Like

Pozdrav, javljam se za pomoc kao frontend programer.

1 Like

ukoliko ce trebat pomoc s prevodenjem tu sam!

1 Like

Pozdrav, ja mogu pomoći s istraživanjem i prevođenjem

1 Like

prijavljujem se.

Lp :grinning:

1 Like

Pozdav,
iz Petrinje sam i imam nešto iskustva u izradu weba, grafičkom dizajnu, marketingu na društvenim mrežama, pisanju projekata itd. Imam dosta godina, pa se ne čudite iskustvu na svim tim poljima :slightly_smiling_face:

Obzirom da živim na području pogođenom potresom, i ja sam malo izvan funkcije pa nisam sposobna nositi se s puno novih obaveza. Ali javite gdje bih vam mogla biti najkorisnija. Rado ću sudjelovati u ovom sjajnom projektu.

Pozdrav,
Palma Miličević

2 Likes

Pozdrav, mogu pomoći oko istraživanja i (možda) oko administriranja portala :cat:‍:motorcycle:

1 Like

Pozdrav, htjela bih pomoći kao dizajner :slight_smile:

1 Like

Pozdrav, volila bi pomoci kao frontend programer

1 Like

Hvala svima od :heart: na prijavama za projekt!

Trenutno za inicijalno postavljanje projekta imamo 18 prijavljenih volontera na projektu.

Ako se još netko želi uključiti, možete se javiti bilo kada, jer portal će konstantno trebati ljubavi kako bi mogao pravilno funkcionirati. Možete mi se javiti odgovorom na ovaj post, ili meni na privatnu poruku ili na email (pronađite u mom profilu).

Ekipa @PopraviTo traži još volontera i volonterki!

Kako bi Popravi.to prijave javnih komunalnih problema poslao na pravu adresu, naš portal treba imati točne email adrese za svaku kategoriju prijave.

Ako želiš pridonijeti editiranjem naše tablice kategorija i kontakata, javi se putem privatne poruke putem mog profila @schlos .

1 Like

Pozdrav!

Ako je još potrebno, mogu pomoći s administracijom Linux servera. Imam nešto volonterskog i profesionalnog iskustva s tim, a Linux mi je daily driver već godinama, i rado bih ta znanja utopio u nešto društveno korisno :smiley:

1 Like

Ako još trebate pomoć, ili ćete trebati u budućnosti, nudim pomoć u vezi web dizajna. Imam više od 15 god. prof. iskustva u dizajnu web stranica i volju da doprinesem ovakvom korisnom projektu.

2 Likes

Popravi.to ekipa za društvene mreže treba pomoć. Ako imaš slobodnog vremena, voliš biti na društvenim mrežama i želiš biti dio Popravi.to ekipe, javi nam se!

1 Like

Ne stižem i nemogu biti dio još jednog ambicioznog projekta (bar dok 2-3 moja ne privedem kraju), ali ako treba pomoći jednokratno oko neke promocije po društvenim mrežama kao one-off task napišite što treba i kako pa to odradimo :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Naša vrijedna Popravi.to ekipa treba pomoć frontend programera. Ako imaš slobodnog vremena, proaktivan_a si, voliš izazove i želiš poboljšati Popravi.to portal, javi nam se postom ovdje ili možeš meni na privatnu poruku.